«ΟΛΑ ΤΑ ΄ΧΕ Η ΜΑΡΓΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ»

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων & Συνεργαζόμενοι».

«ΟΛΑ ΤΑ ΄ΧΕ Η ΜΑΡΓΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ»

Με αφορμή το έγγραφο του ΥΠΕΝ σχετικά με την «Συγκέντρωση στοιχείων και μεγεθών, των ειδών ένδυσης και υπόδησης για την προμήθεια των δασικών υπαλλήλων με στολές»

Ενώ με ένα σχέδιο νόμου που κυκλοφορεί εκχωρείται η διαχείριση των δασών στους ξυλοβιομήχανους και τους ξυλέμπορους, ενώ δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις που από το 2018 έταζαν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, η ηγεσία του ΥΠΕΝ θυμήθηκε τους δασολόγους, αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δασοπροστασίας και αν περισσέψει κάτι θα πάρουν και αυτοί. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «…Ωστόσο, μπορούν σε χωριστό αρχείο να συγκεντρωθούν και τα στοιχεία των λοιπών δασικών υπαλλήλων (Δασολόγων, Δασοπόνων και λοιπών ειδικοτήτων που έχουν χαρακτηρισθεί δασικοί υπάλληλοι), οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δασοπροστασίας και ειδικά στους ελέγχους υπαίθρου και εκδηλώσουν τη σχετική πρόθεση τους για την εν λόγω ένδυση, σε περίπτωση που υπάρξουν πλεονάσματα…».

Μας θύμισε το περίσσευμα που μας δίνανε στην φοιτητική λέσχη, όταν οι μικρές μερίδες δεν μας χόρταιναν και όταν ζητούσαμε και δεύτερη μας έλεγαν «…αν υπάρξει περίσσευμα θα πάρετε…».

Αντί η κυβέρνηση της να παρέχει Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους υπαλλήλους των Δασικών Υπηρεσιών και να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για παπούτσια και ρούχα, τους ενδιαφέρει η “a la carte” στρατιωτικού τύπου εμφάνιση των δασοφυλάκων.

Η αντίθεσή μας στην στρατιωτικοποίηση της Δασικής Υπηρεσίας είναι διαχρονικά ξεκάθαρη. Το πρόβλημα της απαξιωμένης και αποδεκατισμένης δασικής υπηρεσίας δεν θα λυθεί, με τις – χαμηλής μάλιστα ποιότητας- στολές που μετατρέπουν τους δασοφύλακες, σε “πουλιά του δάσους”, αφού έτσι θα μοιάζουν με τα χρώματα, ιδιαίτερα του πουκάμισου.

Τα προβλήματα της δασικής υπηρεσίας δεν λύνονται με τις στολές.

Θα λυθούν με:

⇒ αλλαγή της καταστροφικής Δασικής πολιτικής που άσκησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και υλοποιούν την ΔΗΘΕΝ πράσινη μετάβαση της ΕΕ.

⇒ την διαχείριση και προστασία των δασών από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. (το λέμε σκόπιμα γιατί μπορεί οι ξυλοβιομηχανιών να φτιάξουν δίκη τους δασική υπηρεσία).

⇒ μαζικές προσλήψεις σε όλους τους κλάδους, με αύξηση της χρηματοδότησης, με κατάργηση του διαχωρισμοί της πρόληψης από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ, παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών, προκειμένου να προστατευτούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων & Συνεργαζόμενοι



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading