Συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος σε δυο εκθέσεις

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετείχε πρόσφατα σε δύο Εκθέσεις:

«ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2024», 5 έως και 7 Απριλίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που αφορούσε θέματα και δράσεις του κυνηγετικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Γραμματέα Δασών Σ. Σταθόπουλο, συνοδευόμενου από τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ε. Γκουντούφα, παρουσία του διοργανωτή της Ν. Λελούδα και του Προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γ. Αραμπατζή. Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, οι Επιθεωρητές Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μ. Τσιατούρα και Ν. Μάζης, οι Διευθυντές της Γενικής Δ/νσης Δασών Σ. Τσιλίκουνας και Ε. Γιακουμή, καθώς και πολλά στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας, τόσο της κεντρικής όσο και των περιφερειακών της Αττικής. Την έκθεση επισκέφθηκαν επίσης ο ευρωβουλευτής ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χ. Αθανασίου, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ν. Δούνια, κ.ά. όπως και τα ΙΕΚ
Τεχνικών Δασικής Προστασίας Ζωγράφου και Αγίου Στεφάνου με τους καθηγητές Γ. Μαρούγκα και Ζ. Βουτυρόπουλο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«INTERAIGIS 2024», 11 έως και 13 Απριλίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η εν λόγω έκθεση αφορούσε θέματα και δράσεις της Πολιτικής Προστασίας. Τα εγκαίνιά της έγιναν από την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, παρουσία των διοργανωτών της Ε. Σταμούλη, Ν. & Λ. Διαμαντή και του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Τσίγκα. Παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ε. Γκουντούφας, οι Επιτελάρχες Πυροσβεστικού Σώματος κ.κ. Νιάφας και Μπαλάφας, καθώς και πολλά στελέχη τόσο του Π.Σ., όσο και των Δασικών Υπηρεσιών της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών της Αττικής. Στους ανωτέρω προσφέρθηκαν κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος (ΓΔΔΔΠ) φυτά από το Δασικό Φυτώριο της Αμυγδαλέζας και το τρίτομο έργο Φύση και Δάση στην Αρχαία Ελλάδα.

Το περίπτερο της ΓΔΔΔΠ επισκέφθηκαν ακόμη ξένες αντιπροσωπείες και πρεσβείες, όπως ο Πρέσβης της Πολωνίας, αξιωματικοί από τη Σλοβακία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου, ο Αντιπρόεδρος του Πολωνο – Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Makol Dariuz, η επικεφαλής του Γραφείου Εξωτερικού Εμπορίου στην Αθήνα Marta Szajbel – Nikolaou του Πολωνικού Οργανισμού Επενδύσεων και Εμπορίου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας Mielec της Πολωνίας Roman Ignasiak, ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Παχατουρίδης, η Αντιδήμαρχος Περιστερίου, ο Αρχηγός της Π.Υ., η κα Χ. Καφαντάρη, Συντονίστρια τμήματος Περιβάλλοντος και Πρώην βουλευτής Δυτικής Αθήνας, ο κος Φλώρος από την Π.Υ., ο Αντιδήμαρχος Λάρισας Κ. Καλαμπαλίκης, ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου, ο Δ/ντής & ο Υποδ/ντής της Τράπεζας της Ελλάδας κ.κ. Γεωργόπουλος & Χριστόπουλος, η Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπακτίας Μ. Καζανά κ.ά. όπως και το ΙΕΚ Τεχνικών Δασικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου με την καθηγήτρια Ν. Μπάλκα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διεξήχθησαν δύο επιστημονικές ημερίδες. Στην ημερίδα που διεξήχθη την πρώτη ημέρα των εγκαινίων, ομιλητές ήταν και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ε. Γκουντούφας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δασοπροστασίας και Αγροτικής Ασφάλειας Σ. Κολλάρου.

Στις εκθέσεις διατέθηκαν στο κοινό φυτά και σπόροι από το Δασικό Φυτώριο της Αμυγδαλέζας, βιβλία, φυλλάδια και αφίσες. Στους σπουδαστές των ΙΕΚ Τεχνικών Δασικής Προστασίας διατέθηκαν και καπέλα της Δασικής Υπηρεσίας. Επίσης οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & ΔΠ και του Δασαρχείου Πεντέλης, που στελέχωσαν τα περίπτερα, ενημέρωσαν το κοινό για τη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας «1591», καθώς και για τις ενέργειες και τις λειτουργίες των Δασικών Υπηρεσιών και έλυσαν απορίες σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου τους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Παράλληλα, μέσω συνεχούς αναπαραγωγής Video και φωτογραφιών, προβλήθηκαν τα εμβληματικά έργα που υλοποιούν οι δασικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια, αλλά και διαχρονικά, υπερθεματίζοντας έτσι στην καταλυτική συνεισφορά τους τόσο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πρωτογενούς τομέα. Τα περίπτερα των εκθέσεων επισκέφθηκαν χιλιάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για όλες τις πτυχές του δασικού αντικειμένου από τους υπαλλήλους της ΓΔΔΔΠ και του Δασαρχείου Πεντέλης, που τα στελέχωσαν.

Η συμμετοχή στις Εκθέσεις υποστηρίχθηκε από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024».

.


 



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading