Εκπαίδευση Νέων Δασεργατών στον Νομό Λακωνίας: Μια Σημαντική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού των δασικών συνεταιρισμών, ο Επιθεωρητής Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Νικήτας Μάζης, συντόνισε το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για νεοεισερχόμενους δασεργάτες.

Για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης, ο κ. Μάζης ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Θεόδωρο Βερούτη, για την άμεση και αμέριστη συνδρομή του. Ο κ. Βερούτης παραχώρησε την αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Λακωνίας, υπογραμμίζοντας πρακτικά τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε θέματα δασικής πολιτικής και επαγγελματικής κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτακτική ανάγκη:

• Εκτέλεσης ορεινών υδρονομικών έργων και διευθέτησης υδάτων στην περιοχή της Λακωνίας, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση της υδρολογικής ισορροπίας.

• Ανάπτυξης και βελτίωσης του δικτύου μονοπατιών, προκειμένου να ενισχυθεί ο αειφόρος τουρισμός, να αναδειχθεί το φυσικό κάλλος της Λακωνίας και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε δασικές περιοχές.

Επίσης εξετάστηκαν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των δύο φορέων, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για την προστασία και αειφόρο διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

♦-♦-♦



Categories: Δασική Υπηρεσία

Tags: , , ,