ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013
Στο πρόσφατο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ (2/12) αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά η αντι-γεωτεχνική στάση των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ. Είναι γνωστό, ότι πρόσφατα είχαν πάρει κατά πλειοψηφία απόφαση, με την οποία απαίτησαν την οικονομική τακτοποίηση των συναδέλφων γεωτεχνικών, προκειμένου να τους ανανεώνεται η άδεια επαγγέλματος. Η άδεια αυτή, ανανεωνόταν δωρεάν μετά την παρέλευση τριετίας. Την απόφαση αυτή καταδίκασαν και καταψήφισαν οι εκλεγμένοι με το ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, επειδή δεν μπορεί σε μια περίοδο που η ανεργία, οι μειώσεις των μισθών, οι αναδουλειές, οι απολύσεις, τα χαράτσια κλπ. μαστίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των γεωτεχνικών, το ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ να εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο, που βέβαια δεν διαφέρει από το πνεύμα της κυβερνητικής άγριας, αντιλαϊκής πολιτικής.
Όμως, η αναλγησία και η αδιαφορία δεν έχουν πάτο, αφού οι ίδιες αυτές δυνάμεις δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό το μέτρο. Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ στην ίδια συνεδρίαση, αποφάσισαν να προωθήσουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο:
α) αυξάνουν το ποσό του τέλους χορήγησης βεβαίωσης αναγγελίας (πρώην άδειας) για τους νέους συναδέλφους, από 30 σε 50 ευρώ,
β) συνδέουν υποχρεωτικά πλέον την οικονομική τακτοποίηση με τη χορήγηση βεβαίωσης σε κάθε τριετία και
γ) επιβάλουν καινούργιο, πρόσθετο τέλος 20 ευρώ, για τη χορήγηση βεβαίωσης σε κάθε τριετία.
Ποιος είπε λοιπόν συνάδελφοι ότι χαράτσια επιβάλλει μόνο η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ;
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με εγκύκλιο του ΓΕΩΤΕΕ συνδέουν τη χορήγηση της βεβαίωσης σε κάθε τριετία, με τους υπηρεσιακούς φακέλους και τις αξιολογήσεις των συναδέλφων γεωτεχνικών που εργάζονται στο Δημόσιο, χωρίς από πουθενά να προκύπτει κάτι τέτοιο. Έτσι, επιδιώκουν να μη γλυτώσει κανένας γεωτεχνικός από το χαράτσι αλλιώς κινδυνεύει ακόμη και με απόλυση. Ντροπή τους!!
Οι εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ στο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ, για ακόμα μια φορά κατάγγειλαν αυτές τις πρακτικές και καταψήφισαν τις παραπάνω ρυθμίσεις. Όμως αυτό δεν φτάνει. Γι’ αυτό με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, καλούμε τους συνάδελφους γεωτεχνικούς να υπογράψουν σχετικό κείμενο που θα διακινήσουμε στις γεωτεχνικές υπηρεσίες και παράλληλα να αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταγγελία για μάζεμα υπογραφών προκειμένου οι παραπάνω δυνάμεις και πλειοψηφίες στο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ να αντιληφθούν ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες (και ορισμένες ενδεχόμενα ελέγχονται και νομικά) και οι ίδιοι είναι πλέον ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι στα μάτια όλων των συναδέλφων.
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ LINK ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:
https://www.change.org/petitions/πανγεωτεχνικο-αγωνιστικο-μετωπο-οχι-στα-χαρατσια-του-γεωτεε-2
ΚατηγορίεςΔιάφορα
Αφήστε μια απάντηση