Το κρύο και η κρίση φέρνουν ξανά τα καυσόξυλα στη Κύπρο

kausoxula

Στροφή στις παραδοσιακές μορφές θέρμανσης και συγκεκριμένα στα καυσόξυλα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές της Κύπρου που βλέπουν κάθε χρόνο την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να «τραβάει την ανηφόρα» και ψάχνουν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν.

Ο Δρ Ανδρέας Χρίστου Ανώτερος Συντηρητής Δασών, δήλωσε, πως το Τμήμα Δασών αναγνωρίζει την ανάγκη για καυσόξυλα για την κυπριακή κοινωνία, προσθέτοντας μάλιστα πως η ζήτηση που παρατηρήθηκε φέτος ήταν πολύ μεγάλη σε αρκετές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα καυσόξυλα.

Κάλεσε μάλιστα το ενδιαφερόμενο κοινό, να επικοινωνεί πριν να μεταβαίνει για την αγορά καυσόξυλων με τους κατά τόπους δασικούς σταθμούς.

Το 2013 είπε, λειτούργησαν κέντρα πώλησης καυσόξυλων σε διάφορους δασικούς σταθμούς του νησιού, όπως για την Πάφο στον Σταυρό της Ψώκας, στην Γυαλιά και στη Παναγιά, για την περιοχή του Τροόδους στο δασικό σταθμό Πλατανιών και στο φυτώριο Αθαλάσσης στην Λευκωσία, και για την περιφέρεια Αμμοχώστου στο δασικό σταθμό Δεκέλειας.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, τα καυσόξυλα πωλούνται προς 80 ευρώ το χωρικό κυβικό μέτρο (κωνοφόρα)..

Ο κ Χρίστου σημείωσε ακόμη, πως ένα άλλο μέτρο που εφαρμόζει το Τμήμα Δασών στα πλαίσια μάλιστα των αραιώσεων σε πυκνές δασοσυστάδες είναι η πώληση μεγάλου όγκου ξυλείας σε κατοίκους των γύρω περιοχών για σκοπούς καυσόξυλων την περίοδο του Φθινοπώρου.

Τέτοιες περιοχές κατέληξε, είναι οι περιοχές της Κοιλάδας Σολιάς, Μαραθάσας και της Πόλης Χρυσοχούς.

Πηγή: www.newsit.com.cyΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: