Σχέδιο Π.Δ. για τον τρόπο ελέγχου αυτοκινήτων απο δασικούς υπαλλήλους και καθορισμός τύπου υπηρεσιακής ταυτότητας, στολής και σήματος που φέρουν αυτοί

stoles

Κυκλοφόρησε πριν απο λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facobook) το Σχέδιο Προεδικού Διατάγματος «Καθορισμός του τρόπου άσκησης ελέγχου ταυτότητας οδηγών και έρευνας αυτοκινήτων από δασικούς υπαλλήλους και καθορισμός τύπου υπηρεσιακής ταυτότητας, στολής και σήματος που φέρουν αυτοί». 

Να επισημάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε εάν είναι η τελική μορφή του σχεδίου ή εαν υπήρξαν ή υπάρξουν αλλαγές μέχρι την δημοσίευση του στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Σχέδιο Π.Δ. οι δασικοί υπάλληλοι των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ Δασοφυλάκων κατά τον έλεγχο και την εκτέλεση όλων των υπηρεσιακών καθηκόντων τους υποχρεούνται να φέρουν υπηρεσιακή στολή, χειμερινή ή θερινή, πηλήκιο τύπου τζόκεΐ με το σήμα της Δασικής Υπηρεσίας και να διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα την οποία επιδεικνύουν άμεσα στους ελεγχόμενους πριν από κάθε ενέργεια. Επίσης, να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προς επίδειξη έγγραφα (απαγορευτικές διατάξεις κ.λ.π.). Οι Δασικοί υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ και ΤΕ κατά την εκτέλεση ελέγχων  επιδεικνύουν υποχρεωτικά την υπηρεσιακή τους ταυτότητας.

Στολή

A) ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ
α. Χιτώνιο τύπου τζάκετ χρώματος σκούρου πράσινου.
β. Παντελόνι χρώματος σκούρου πράσινου.
γ. Πουκάμισο χρώματος λαδί.
δ. Ζώνη χρώματος μαύρου.
ε. Υποδήματα (Μποτάκια) χρώματος μαύρου.
στ. Κάλτσες χρώματος μαύρου.
ζ. Πηλήκιο τύπου τζόκεϊ χρώματος σκούρου πράσινου.

B) ΘΕΡΙΝΗ
α. Πουκάμισο χρώματος λαδί, με κοντά μανίκια.
β. Παντελόνι χρώματος σκούρου πράσινου.
γ. Γιλέκο χρώματος ανοικτού πράσινου.
δ. Ζώνη χρώματος μαύρου.
ε. Υποδήματα (Μποτάκια) χρώματος μαύρου.
στ. Κάλτσες χρώματος μαύρου.
ζ. Πηλήκιο τύπου τζόκεϊ χρώματος σκούρου πράσινου.

dasarxeio.com

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ
«Καθορισμός του τρόπου άσκησης ελέγχου ταυτότητας οδηγών και έρευνας αυτοκινήτων από δασικούς υπαλλήλους και καθορισμός τύπου υπηρεσιακής ταυτότητας, στολής και σήματος που φέρουν αυτοί»

pdΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

3 replies

  1. Οι κίτρινες λωρίδες αγαπητέ George θα πρέπει να είναι ανακλαστικές για να μην πέσει κανείς πάνω σας μέσα στη νύχτα. Βασικά πράγματα δηλαδή, για την δική σας ασφάλεια…Αλλά στην χώρα μας τα απολύτως αυτονόητα χρειάζονται Π.Δ. για να τα κατανοήσουμε και να τα εφαρμόσουμε…

  2. Οι κίτρινες λωρίδες τι χρειάζονταν

  3. αυτό το ηλίθιο λογότυπο από πότε έγινε επίσημο σήμα της δασικής υπηρεσίας?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: