Ο πόλεμος των δέντρων στον Αμαζόνιο

O φωτογράφος του Reuters Lunae Parracho βρέθηκε πρόσφατα σε αποστολή στον Αμαζόνιο μαζί με τη φυλή Ka’apor της Βραζιλίας. Απογοητευμένοι από την έλλειψη επαρκών κυβερνητικών μέτρων ώστε να κρατηθούν οι παράνομοι υλοτόμοι μακριά από την ινδιάνικη περιοχή Alto Turiacu, ντόπιοι πολεμιστές από διάφορες φυλές ανέλαβαν μόνοι τους να εντοπίσουν τις κατασκηνώσεις των συνεργείων, να καταστρέψουν τον εξοπλισμό και να διώξουν τους ανεπιθύμητους εισβολείς.
Ένας Ka'apor Ινδιάνος πολεμιστής κυνηγάει έναν υλοτόμο ο οποίος προσπάθησε να δραπετεύσει. Ο υλοτόμος είχε αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια μιας αποστολής εκδίωξης από την περιοχή Alto Turiacu, κοντά στην κοινότητα Centro do Guilherme στα βορειοανατολικά της πολιτείας Maranhao της Βραζιλίας στην κοιλάδα του Αμαζονίου, στις 7 Αυγούστου του 2014. Πηγή: www.lifo.gr

Ένας Ka’apor Ινδιάνος πολεμιστής κυνηγάει έναν υλοτόμο ο οποίος προσπάθησε να δραπετεύσει. Ο υλοτόμος είχε αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια μιας αποστολής εκδίωξης από την περιοχή Alto Turiacu, κοντά στην κοινότητα Centro do Guilherme στα βορειοανατολικά της πολιτείας Maranhao της Βραζιλίας στην κοιλάδα του Αμαζονίου, στις 7 Αυγούστου του 2014. Πηγή: http://www.lifo.gr

Ο Parracho κατέγραψε τη σκηνή όπου οι πολεμιστές των Ka’apor αιχμαλώτισαν έναν αριθμό ανδρών στο δάσος, έκαψαν τα φορτηγά τους, κατέστρεψαν την ξυλεία τους και στη συνέχεια έστειλαν τους αιχμαλώτους τους πίσω στο δρόμο χωρίς παπούτσια ή παντελόνια και με τα χέρια τους ακόμα δεμένα.

Ομάδα ινδιάνων περιπολεί στο δάσος Πηγή: http://www.lifo.gr

Πολεμιστές δένουν υλοτόμους που ανακάλυψαν στα βορειοανατολικά της πολιτείας του Maranhao. Πηγή: http://www.lifo.gr

Υλοτόμος απελευθερώνεται από τους Ινδιάνους (ριγέ μπλούζα). Πηγή: http://www.lifo.gr

Οι Ινδιάνοι Ka’apor και τέσσερις άλλες φυλές—οι νόμιμοι κάτοικοι και υπεύθυνοι για τη περιοχή—έστησαν μέχρι και κατασκηνώσεις παρακολούθησης σε περιοχές που παράνομα γίνονταν προϊόντα εκμετάλλευσης.
-Θανάσης Χαραμής


ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: