Η Φιλοζωική μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος

Και καταγγελία εντός της εβδομάδας στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για αναποτελεσματικότητα της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής για την εφαρμογή του Ν. 4039/2012

skulos2

Αναδημοσίευση από: www.zoosos.gr

Η Π.Φ.Π.Ο. μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της διαπόμπευσης φιλόζωων

Μήνυση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) κατέθεσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς δεν εφαρμόζει την νομοθεσία και δεν παρέχει στους ενδιαφερόμενους τα κατάλληλα έγραφα ώστε να αποστέλλονται νόμιμα στο εξωτερικό ζώα συντροφιάς προς υιοθεσία.

Μάλιστα τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε παρακολουθήσει ένα πογκρόμ ψευδών δημοσιευμάτων από Μ.Μ.Ε. τα οποία συνηθίζουν να ψεύδονται, για να εντυπωσιάσουν το κοινό τους. Στα «ρεπορτάζ» που κυρίως υμνούν την Αστυνομία για την ετοιμότητα της παρουσιάζονται σωματεία και φιλόζωοι, ως έμποροι που πλουτίζουν πουλώντας κατοικίδια σε κτηνοβάτες ή σε εργαστήρια πειραμάτων και όχι μόνο.

Στην ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο. εξηγεί τι δεν κάνει το ΥΠ.Α.Α.Τ. πως δηλαδή δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία, ως οφείλεις, και πως τελικά επιτρέπει έτσι να σύρονται στα δικαστήρια δεκάδες άνθρωποι με ανυπόστατες κατηγορίες, που λόγω της γενικότερης άγνοιας, μπορούν να επιφέρουν βαριές ποινές.

Η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα, και την κατασυκοφάντηση φιλοζωικών σωματείων και Ομοσπονδιών για παράνομο εμπόριο ζώων που υποτίθεται καταλήγουν σε πειραματικά εργαστήρια και σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες, η Ομοσπονδία μας αξιοποιώντας όλα τα νόμιμα, ένδικα και εξώδικα, μέσα ξεκίνησε μία σειρά ενεργειών προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και της αποκατάστασης της απρόσκοπτης μετακίνησης ζώων συντροφιάς με σκοπό την υιοθεσία τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε.

Πρώτος στόχος η ιχνηλασιμότητα των ζώων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το σύστημα TRACES (Trade Control and Expert System) που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πλην της Ελλάδας, επιτρέπει την πλήρη ιχνηλασιμότητα ζώων, αλλά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν το εφαρμόζει, δίνοντας λαβές για κακόβουλες φήμες από δόλιους ανθρώπους, όπως διαβάζουμε όλοι τον τελευταίο καιρό σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε συνδυασμό δε με την έλλειψη Βάσης Δεδομένων, η οποία υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε πριν τρία χρόνια στο ίδιο το Υπουργείο οι φήμες αυτές φουντώνουν και αποκλειστικά υπεύθυνοι μέχρι σήμερα είναι η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.

Ως εκ τούτου με αυτή την ενέργεια θέτουμε στην κρίση της Δικαιοσύνης για παράβαση καθήκοντος, κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο ως ανωτέρω, για την μη τήρηση των Νόμων που οι ίδιοι προώθησαν.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε σήμερα (24/3) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Και έπεται συνέχεια…

Εντός της εβδομάδας, πρόκειται να κατατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγγελία για αναποτελεσματικότητα της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής για όλα τα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του Ν. 4039/2012 και που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί παρά του ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την δημοσίευσή του σε Φ.Ε.Κ., και παρά του ότι έχουμε ήδη πιέσει γι’ αυτά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με επιστολές, συναντήσεις κ.τ.λ.

Εφόσον δεν υπάρχει άλλη οδός συνεννόησης υπάρχει και αυτή των ελέγχων και της Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Πηγή: Η Π.Φ.Π.Ο. μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της διαπόμπευσης φιλόζωων | www.zoosos.grΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: