«Κάθετη» Δασική Υπηρεσία προβλέπει η λίστα Βαρουφάκη

logo dasikis

Τη νέα λίστα με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να ξεκλειδώσει η συμφωνία με τους δανειστές, δημοσιεύουν οι Financial Times. Πρόκειται για ένα κείμενο 27 σελίδων που απεστάλη στο Brussels Group προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Μεταξύ άλλων, στην εκτενή λίστα περιλαμβάνεται και ενότητα με μεταρρυθμίσεις στη δασική νομοθεσία (Forest Legislation Reforms).  Στα προτεινόμενα μέτρα τονίζεται ότι η διαχείριση των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων μπορεί να γίνει από μια «κάθετη» Δασική Υπηρεσία στελεχωμένη με όλες τις κατάλληλες ειδικότητες.  Πιο συγκεκριμένα:

11.2 Μεταρρυθμίσεις στη Δασική Νομοθεσία:

α. Τρέχουσα κατάσταση: Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας υποβαθμίζεται λόγω καιροσκοπικών πολιτικών, της έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού, της απρογραμμάτιστης τουριστικής ανάπτυξης, της εγκατάλειψης της διαχείρισης των δασών, ενώ τίθενται και ζητήματα στην διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών κ.λπ.

β. Προτεινόμενα μέτρα:

 •  Σύνταξη των δασικών χαρτών για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας στα πλαίσια κατάρτισης δασολογίου.
 •  Η διαχείριση των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων μπορεί να γίνει  από μια «κάθετα» οργανωμένη Δασική Υπηρεσία στελεχωμένη με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες.
 • Μεταρρύθμιση του συστήματος διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με  έγκριση  εθνικών στόχων και σχέδια δράσης για τη βιοποικιλότητα, τη δασοκάλυψη, την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων δασών, τους βοσκοτόπους και την προστασία των εδαφών.
γ. Αρμόδια Αρχή: Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

δ. Χρονοδιάγραμμα: Ιούνιος μέχρι τέλος του 2015.

ε. Ποσοτικοποίηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων: Δεν υπάρχει δημοσιονομική επίπτωση βάσει των προκαταρκτικών εκτιμήσεων που έγιναν από την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης (αγγλικά).ΚατηγορίεςΔασική Πολιτική, Δασική Υπηρεσία

Tags: , ,

2 replies

 1. Ανεξάρτητα από τη “σημείωση” oi Έλληνες πολιτικοί έχουν τη συνήθεια να μην παραδέχονται τα λάθη τους, οπότε εμμένουν σε αυτά μέχρι τελικής πτώσεως.
  Σημείωση: Δυστυχώς τελευταία και οι δασικοί σκεφτόμαστε “πολιτικά” και εμμένουμε στα λάθη μας…

 2. ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ!!!
  ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ…
  Μήπως λέω μήπως υπήρχε καθετή οργάνωση της δασικής Υπηρεσία !!!
  Θυμάται κανένα γιατί και ποιεί η λόγοι που την διαλύσαμε!!! Διαλύσαμε??? αυτοδιαλύθηκε τη ακριβώς έγινε ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ???????????
  Έτσι απλά και σταράτα να μην ξεχνάμε τόσο εύκολα πώς ποιοι και γιατί δεν υπαρχή σήμερα η άλλοτε κραταιά με την αυτονομία της ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ-ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ( εφόσον νομίζετε ότι υπάρχουν ) ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ όπως λέγει και ένα σοφότατος αρχαίος ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΣ
  “ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ” και “ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ”.-…
  Σημείωση ¨: το παραπάνω κείμενο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα , η πρόσωπα πράγματα και πραγματικές κατάσταση διαδραμάτιζες δε ΣΕ ΒΑΘΥ λήθαργο και παραλαλητό ύπνου ευχαριστώ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: