Ο Δασάρχης Ζακύνθου περιγράφει την… πολεμική του περιπέτεια στην Ζάκυνθο

zakunthos

Το σκληρό καθεστώς που επικρατεί στη Ζάκυνθο με το κυνήγι του τρυγονιού είναι εμφανές. Την άποψη αυτή τεκμηριώνει εύγλωττα ο Διονύσιος Θωμόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Ο κ. Θωμόπουλος αναφέρει πως στη Ζάκυνθο επικρατεί μια χαώδης κατάσταση σε σχέση πάντα με το κυνήγι του τρυγονιού και συγκεκριμένα τη περίοδο της εαρινής μετανάστευσης. Από το 1983, όπου το ανοιξιάτικο κυνήγι των μεταναστευτικών πτηνών απαγορεύτηκε διά νόμου και μετά από λανθασμένους χειρισμούς φορέων και υπηρεσιών μηδέ της Δ/νσης Δασών εξαιρουμένης, το παράνομο κυνήγι ανθεί και είναι αντικείμενο εμπορίου λόγω και της ιδιαιτερότητας του ιδιοκτησιακού στα Ιόνια Νησιά.

Γίνεται συνεχώς μνεία και προσπάθεια σύνδεσης της λαθροθηρίας με τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου. Σύμφωνα με αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, μια προσπάθεια ένταξης και νομιμοποίησης της υπάρχουσας δραστηριότητας δεν έχει καμιά τύχη καθώς πολλές είναι οι απορριπτικές αποφάσεις για παραπλήσια αιτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΡΗΓΑΤΟΥ ΣΤΗΝ «Π»ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , ,

2 replies

  1. Εξυπακούεται ότι τα έθιμα και οι παραδόσεις κάθε τόπου πρέπει να γίνουν συμβατά με την ισχύουσα νομοθεσία και όχι το αντίθετο, όμως ορισμένοι είτε αδυνατούν να το κατανοήσουν, είτε δε θέλουν.

  2. Τι να πει κανεις για το “βασιλειο” της ζακυνθου;
    Οταν υπαρχει αναγκη παρακαλει και απαιτει λυσεις απο την κεντρικη εξουσια αλλα οταν προκειται για ελεγχους επικαλειται την αυτορυθμηση ή τους νομους τους “βασιλειου” της.
    Ειναι γνωστη αυτη η τακτικη απο παλια.
    Καποτε ομως τελειωνουν τα ψεματα και αποκαλυπτεται η γυμνια.
    Μετα τα τελευταια επισοδεια κατα του δασαρχειου αποκαλυφθηκε η γυμνια του τοπικου συστηματος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: