Μαζικές και επικίνδυνες δηλητηριάσεις ζώων στην Αττική

Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων σε πολλές περιοχές καταγγέλλονται καθημερινά στις αρμόδιες Αρχές, με ισχυρά δηλητήρια που προκαλούν βασανιστικό θάνατο στα ζώα αλλά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και ανύποπτων πολιτών που βγαίνουν να περπατήσουν στη φύση.

skulos dilitiria foleswww.skai.gr

Σειρά επώνυμων καταγγελιών για δηλητηριάσεις αδέσποτων, δεσποζόμενων αλλά και άγριων ζώων στο Ποικίλο Όρος και στην Αίγινα φτάνει στην Αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων σε πολλές περιοχές καταγγέλλονται καθημερινά στις αρμόδιες Αρχές, με ισχυρά δηλητήρια που προκαλούν βασανιστικό θάνατο σε άγρια ζώα (αλεπούδες, νυφίτσες, δεκάδες αδέσποτα σκυλιά) αλλά και δεσποζόμενα ζώα, θέτοντας επίσης σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και ανύποπτων πολιτών που βγαίνουν να περπατήσουν στη φύση.

Μια από τις επώνυμες καταγγελίες αφορά μαζική δηλητηρίαση ζώων, άγριων, αδέσποτων σκύλων αλλά και δεσποζόμενων που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις στο Ποικίλο Όρος στο Δήμο Πετρούπολης με θύματα εκατοντάδες ζώα.

Για τη μαζική τους δολοφονία έχει ενημερωθεί ο Δήμος αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμα κατάλληλα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές. Άλλη επώνυμη καταγγελία – από έναν πολίτη του οποίου ο σκύλος δηλητηριάστηκε αφού χάθηκε κατά τη διάρκεια βόλτας – κάνει λόγο για Απαράδεκτη συμπεριφορά από τις αστυνομικές Αρχές της Αίγινας.

Το πρωτοφανές, που πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά, όπως καταγγέλλεται του οικείου αστυνομικού τμήματος, όπου ο πολίτης πήγε, ως όφειλε, να καταγγείλει το περιστατικό προκειμένου να ληφθούν μέτρα καθώς σε κίνδυνο βρίσκονται από τα διάσπαρτα δηλητήρια ζώα και άνθρωποι.

Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων υπήρξε επιεικώς απαράδεκτη παρά τη σαφή εγκύκλιο τόσο του υπουργείου, όσο και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (ΕΔΩ) που περιγράφουν τα καθήκοντα των αστυνομικών οργάνων για την τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Για τους αρμόδιους, και όχι μόνο, παραθέτουμε αυτούσιες επώνυμες καταγγελίες.

–Μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Ποικίλο Όρος
Ονομάζομαι Κ Κ και είμαι κάτοικος Πετρούπολης.

Από την πρώτη Απριλίου το Ποικίλο Όρος γέμισε με δηλητηριασμένα δολώματα που περιείχαν πολύ ισχυρό εντομοκτόνο ή φυτοφάρμακο (μιλούν για το Λανέιτ), το οποίο αποδεκάτησε κυριολεκτικά (ή ίσως εξαφάνησε) τον πληθυσμό των αλεπούδων και άλλων άγριων πουλιών όπως γεράκια και κουκουβάγιες. Θύματα υπήρξαν επίσης οι νυφίτσες, τα αγριοκούνελα και αμέτρητα αδέσποτα σκυλιά αλλά και δεσποζόμενα. Εγώ προσωπικά έχασα τα δύο σκυλιά μου με τα οποία ζούσα τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Ο Δήμος της Πετρούπολης είναι ενήμερος για το συμβάν και το αστυνομικό τμήμα έχει δεχτει δεκάδες καταγγελίες και μηνύσεις κατά αγνώστων από πολίτες.

Μαζί με κάποιους ευαισθητοποιημένους και αγανακτισμένους συμπολίτες μου έχουμε συντάξει το κείμενο μιας καταγγελίας και είμαστε σε διαδικασία συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας, προκειμένου να παραστούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να θίξουμε ξανά το θέμα. (Ένα από τα πολλά προβλήματα σε αυτή τη χώρα είναι και το οτι ξεχνάμε πολύ εύκολα).

Επειδή δεν αντέχω να ζω με το φόβο οτι αυτό θα ξανασυμβεί (είναι πασίγνωστη η πρακτική μαζικής δηλητηρίασης ζώων), θα σας παρακαλέσω θερμά να μας βοηθήσετε ώστε να δημοσιοποιηθεί πολύ το θέμα.

Πρέπει να σταματήσει πάση θυσία αυτή η δολοφονική εκστρατεία εναντίων των ζώων, άγριων και μη.

Είμαι στη διάθεςη των αρμοδίων αρχών. Ακολουθούν τηλέφωνα και διεύθυνση.

–Επικίνδυνα δηλητήρια και στην Αίγινα.
Ονομάζομαι Γ. Μ. και σας γράφω για τα γεγονότα που συνέβησαν τη δευτερα 6/4/2015 στην Αίγινα, στη Πέρδικα

Όπως κάθε πρωϊ, εδώ και 6 μήνες που έχω επιστρέψει και ζω μόνιμα στο πατρικό μου στην Αίγινα, με την οικογένεια μου (τον άντρα μου, τις 3 χρονώ και 6 μηνών κόρες μας, την Κούκη μας το 7χρονο Γιορσαιρ και τον επίσης 7χρονο Μαξ κανίς-γκριφον), τους έβγαλα τη συνηθισμένη βόλτα γύρο από το σπίτι και το γειτονικό οικόπεδο.

Επιστρέφοντας, έβαλα τον Μαξ στο σπίτι , αφήνοντας την Κούκη με τη 3χρονη κόρη μου έξω από την πόρτα. Γυρνώντας σχεδον αμεσως βρήκα την Κούκη νεκρή δίπλα στο αμάξι. Δεν είχα λείψει πάνω από 2 λεπτά.

Η Κούκη είχε μυρίσει κάποια χόρτα, δεν έφαγε, δεν έγλυψε τίποτα. Μέσα σε 2 λεπτά ήταν νεκρή.

Την πήγα στο κτηνιατρικό κέντρο (2297024942), όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ζήτησα να την ανοίξουν να καταλαβουμε από τι προήλθε ο θάνατος. Βρέθηκε μόνο κίτρινο υγρό που μου είπαν μπορεί να είναι δηλητήριο για φίδια.

Τρομοκρατημένη γιατί στη γειτονιά μας υπάρχουν και πολλά κατοικίδια και πολλά παιδιά που παίζουν αμέριμνα στα χόρτα και μαζεύουν λουλούδια, ζήτησα κανονική τοξικολογική ανάλυση η οποία θα είναι έτοιμη σε δέκα μέρες.

Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να καταγράψουν το περιστατικό και να πάρουν μέτρα να ειδοποιήσουν τους γείτονες να προφυλάξουν τα παιδιά τους και τα κατοικίδια τους. Η αντιμετώπιση της αστυνομίας ήταν μια προσβλητική και ταπεινωτική εμπειρία. Μου απάντησαν ότι δεν έχουν στοιχεία ώστε να κάνουν την παραμικρή κίνηση. Μου είπαν επίσης, με πολλή ειρωνεία, οτι αν θέλω να προστατέψω τα παιδιά μου να μην τα βγάζω στο δρόμο γιατί μπορεί να τα πατήσει αυτοκίνητο… Αρνηθηκαν να ερθουν στην Περδικα να ενημερωσουν τις αλλες οικογενειες, μου ειπαν οτι δεν μπορω να κανω μυνηση κατ αγνωστου και αρνηθηκαν επίσης να καταγραψουν το περιστατικό.

Το τηλέφωνο μου είναι ακολουθεί τηλέφωνο και διεύθυνση.

Πηγή: http://www.skai.gr/
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on FacebookΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: