ΠΟΓΕΔΥ: Δελτίο τύπου για το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες

voski katsikia ktinotrofia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την κατάθεση Νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες της Ελλάδας στη Βουλή, η ΠΟΓΕΔΥ, γνωστοποιεί τα εξής:

Στηρίζει τις πάγιες θέσεις του πρωτοβάθμιου Σωματείου της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζει ότι η ιστορία των βοσκοτόπων έρχεται από το παρελθόν, όμως οι τότε νομοθετικές πρωτοβουλίες οδηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες και κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικές ενώ στη συνέχεια κατέπεσαν ακόμη και όσες διοικητικές πράξεις ακολούθησαν (εφαρμοστικές αποφάσεις κανονισμών κλπ) για τους ίδιους λόγους αντισυνταγματικότητας. Όλα αυτά όπως αποδείχθηκε τότε, εξυφαίνονταν σε βάρος της διαχείρισης των δασικών βοσκήσιμων γαιών, σε βάρος της προστασίας των δασών, αλλά και σε βάρος των ενδιαφερόμενων κτηνοτρόφων.

Καλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος να επαναφέρει καταδικασμένες πολιτικές, να σεβαστεί τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Δασικού Τομέα και να αποφύγει νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι βέβαιο ότι θα τον εκθέσουν.

Η ΠΟΓΕΔΥ και η Π.Ε.Δ.Δ.Υ. ζητούν άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους Αναπληρωτές Υπουργούς, προκειμένου να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος και την εκτόνωση του, στα πλαίσια των καθ΄ ύλη ασκούμενων αρμοδιοτήτων των Δασικών Υπηρεσιών, Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και του Συντάγματος .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ – ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Κτηνοτροφία - Βοσκότοποι, Νομοθεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: