Ξαφνική απόφαση για την απαγόρευση του ανοιξιάτικου κυνηγιού στη Μάλτα

malta, geraki

Η ανοιξιάτικη κυνηγετική περίοδο στη Μάλτα, που θα έληγε κανονικά την Πέμπτη, έκλεισε απότομα σήμερα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός προστατευόμενου πτηνού (κιρκινέζι) που πυροβολήθηκε δυο φορές και έπεσε στο χώρο ενός σχολείου, την ώρα που οι μαθητές ήταν στο μεσημεριανό διάλειμμα τους.

Ο πρωθυπουργός Joseph Muscat ανακοίνωσε μέσω twitter την απόφαση του. “Παρά την απότομη πτώση της λαθροθηρίας, το σημερινό περιστατικό είναι ασυγχώρητο. Έχω αποφασίσει να κλείσω αμέσως την κυνηγετική περίοδο” είπε ο Δρ Muscat.

Στιγμιότυπο 2015-04-27, 6.13.10 μ.μ.

Ο δάσκαλος που επόπτευε στην αυλή τα παιδιά ηλικίας 7 έως 10 χρονών, δήλωσε ότι μόλις είδαν την πτώση του τραυματισμένου γερακιού στο γήπεδο ποδοσφαίρου μερικά από αυτά άρχισαν να ουρλιάζουν. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12:30, πυροβολήθηκε έξω από το σχολείο, συνολικά ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί.

Έκλεισε η κυνηγετική περίοδος 

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, ο οποίος είχε υποστηρίξει τους κυνηγούς στο πρόσφατο δημοψήφισμα, ανακοινώνοντας σήμερα την άμεση λήξη του ανοιξιάτικου κυνηγιού, τόνισε ότι αμέσως μετά το δημοψήφισμα, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί καμιά κατάχρηση. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο αριθμός των παραβάσεων μειώθηκε δραστικά χάρη στην ισχυρή αστυνόμευση και τη συνεργασία των εμπλεκομένων μερών. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί το σημερινό συμβάν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιος είναι ο υπαίτιος του περιστατικού. Ως εκ τούτου, η κυνηγετική σεζόν κλείνει αμέσως. Η απόφαση της κυβέρνησης, είπε, θα πρέπει εκληφθεί ως σημάδι ότι αυτές οι καταχρήσεις δεν θα γίνουν ανεκτές.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις καταδίκασαν το σημερινό συμβάν και ζήτησαν να τιμωρηθεί ο ένοχος. Εκπρόσωπος της εκστρατείας για την συνέχιση του κυνηγιού δήλωσε ότι είναι άδικο να τιμωρηθούν 9.994 νομοταγείς κυνηγοί λόγω των έξι περιστατικών λαθροθηρίας, ενώ ο επικεφαλής της κυνηγετικής ομοσπονδίας, Lino Farrugia, είπε ότι η «συλλογική τιμωρία δεν είναι η λύση του προβλήματος» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη μέχρι τώρα για το εάν αυτός που πυροβόλησε το πουλί είναι κυνηγός με άδεια θήρας».

dasarxeio.com

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: