6η Συνάντηση του Neighbourhood Network «STREAMS-2-SUPPRESS-FIRES – Utilizing Stream Waters in the Suppression of Forest Fires with the Help of New Technologies»

Black Sea

Το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με φορείς από την Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Αρμενία και Τουρκία, υλοποιεί ως επικεφαλής εταίρος, στο πλαίσιο του προγράμματος EU INTERREG IV “Black Sea Basin Joint Operational Programme 2007-2013” το Έργο με τίτλο:«STREAMS-2-SUPPRESS-FIRES – Utilizing Stream Waters in the Suppression of Forest Fires with the Help of New Technologies». Το Έργο αυτό έχει έναρξη την 1η Απριλίου 2013 και λήξη την 30η Νοεμβρίου 2015.

Μία από τις δράσεις που περιγράφονται στο Έργο αυτό έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας ομάδας ειδικών πάνω στα θέματα καταπολέμησης δασικών πυρκαγιών ειδικά σε προστατευόμενες περιοχές. Η ομάδα θα έχει ως επίκεντρο τις χώρες γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο σκοπός της είναι να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση προβλημάτων πυρκαγιών σε προστατευμένες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, ενώ με την εμπειρία της θα ανταλλάσει ιδέες και προτάσεις για τις πιο καλές πρακτικές καταπολέμησης πυρκαγιών, θα εισάγει πιθανώς καινοτόμες λύσεις που θα στηρίζονται σε από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών κλπ. Επίσης θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών που περιβάλουν τη Μαύρη Θάλασσα. Τέλος, θα ενημερώσει τους επιστημονικούς υπεύθυνους του προγράμματος για τη λειτουργικότητα των εργαλείων του προγράμματος. Η ομάδα αυτή θα περιλαμβάνει μέλη /υπό- ομάδες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Έργο.

Καλούμε λοιπόν οποιοδήποτε μέλος του φορέα σας, εάν επιθυμεί, να συμμετάσχει εθελοντικά ως μέλος στην Ελληνική υπό-ομάδα.

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε 4 μήνες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (Τμήμα Δασοπονίας και ΔΦΠ) στη Δράμα, όπου θα υπάρχει εγκαταστημένη επικοινωνία μέσω SKYPE με άλλους συναδέλφους από Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Αρμενία και Τουρκία.

Οι προϋποθέσεις για να συμμετέχετε είναι η καλή προφορική γνώση της αγγλικής γλώσσας (οι συνομιλίες θα γίνονται μέσω SKYPE στα αγγλικά) όπως επίσης και το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ασχολούνται στην Υπηρεσία τους με τον τομέα καταπολέμησης πυρκαγιών ή τον τομέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Έχουν πραγματοποιηθεί οι πέντε πρώτες συνάντησεις. Η έκτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015 στις 11 π.μ. στην Δράμα, στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: demirtzi@teikav.edu.gr ή στο τηλέφωνο 2510462150 (υπεύθυνη κ. Δεμιρτζή) έως και τη Παρασκευή 15 Μαΐου 2015.

Γεώργιος Ζαΐμης
Υπεύθυνος ΈργουΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: