Σκυλιά θανάτωσαν ελάφια στη Ρόδο

platoni_rhodianforest

Σκυλιά εισήλθαν τα ξημερώματα στον χώρο όπου ζουν ελάφια (Dama dama) -στο πάρκο του Ροδινιού στη πόλη της Ρόδου- και κατασπάραξαν επτά από αυτά, μεταξύ των οποίων και εγκυμονούσες ελαφίνες.

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, τα άτυχα ελάφια βρήκαν αυτό τον φρικτό θάνατο από δύο μεγαλόσωμα σκυλιά (ένα ημίαιμο πίτμπουλ και ένα  ημίαιμο λυκόσκυλο). Τα σκυλιά μεταφέρθηκαν από τον χώρο αφού ναρκώθηκαν από την Φιλοζωϊκή.

Το γεγονός έχει προκαλέσει θλίψη στην τοπική κοινωνία. Τα νεκρά ζώα βρήκαν το πρωί οι υπάλληλοι που τα φροντίζουν.

Στο σημείο βρίσκονται αρμόδιοι του δασαρχείου, της θηροφυλακής και του δήμου Ρόδου, προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Το πως μπόρεσαν και μπήκαν στο ελαφοκομείο τα δύο σκυλιά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό. Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες των φυλάκων δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην περίφραξη.

rodini

.

.

.

.

 ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

2 replies

  1. Είναι γνωστό ότι οι ελεύθεροι σκύλοι στην ύπαιθρο (αδέσποτοι και ποιμενικοί), συνιστούν παράγοντα θνησιμότητας ειδών της ελληνικής πανίδας – αλλά και αγροτικών ζώων. Ακόμα και σε προστατευομενες περιοχές – οπως στο Δελτα Νεστου – έχει καταγραφεί ότι ο κολχικός φασιανός αποφευγει θέσεις όπου κυκλοφορούν ποιμενικά σκυλιά. Θα πρεπει να ληφθουν τα καταλληλα μετρα για τον περιορισμό των σκύλων στην ύπαιθρο.

    • Κε Σώκο, καταρχάς συμφωνώ απόλυτα μαζί σας επειδή σας διαβάζω και στο site σας και έχω μια γενική εικόνα του τι εννοείτε με τα γραφόμενα – λεγόμενα σας. Πρακτικές που σε όλον τον υπόλοιπο πολιτισμένο πλανήτη εφαρμόζονται με χειροπιαστά αποτελέσματα, στην Ελλάδα , υπονοούνται ή λαμβάνονται ή θεωρούνται λανθασμένες λόγω κάποιας ψευδεπίγραφης οικολογικής κουλτούρας που έχουμε (υποκουλτούρα κατά την προσωπική μου άποψη). Αλλά εδώ με ”ελαφρά την καρδία” πολλοί πρόθυμοι θα σας την ”πέσουν” με διάφορες ερμηνείες κτλ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: