Εβδομάδα Προστασίας Δασών 2017

ΚΥΠΡΟΣ: Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστικότερη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των δασών, εδώ και αρκετές δεκαετίες διοργανώνει κάθε χρόνο Εβδομάδα Προστασίας Δασών. Για φέτος η Εβδομάδα αυτή καθορίστηκε για την περίοδο 12 μέχρι 18 Μαΐου.

Η Εβδομάδα αρχίζει με εκδήλωση την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 11:00 το πρωί, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας, Λεωφόρος Κυρηνείας 1, Αγλαντζιά.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας μεταξύ Λειτουργών του Τμήματος Δασών και Λειτουργών άλλων Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πυροπροστασία, καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας στις κοινότητες Αργάκα, Αγία Ειρήνη, Άγιος Θεόδωρος, Γαλάτα, Ευρύχου, Κακοπετριά, Καννάβια, Κούρδαλι, Κυπερούντα, Νικητάρι, Σινά Όρος και Σπήλια για τη συμβολή τους στην πυροπροστασία των δασών της Κύπρου.

Στα πλαίσια της Εβδομάδας, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου, αιμοδοσία δασικών υπαλλήλων και του προσωπικού του Τμήματος Δασών, στην Τράπεζα Αίματος του Κέντρου Υγείας Έγκωμης και στα νοσοκομεία των άλλων πόλεων.

Έχει επίσης προγραμματιστεί για την Πέμπτη 18/5/2017, στις 4:30 το απόγευμα, η διεξαγωγή Μίνι τουρνουά Ποδοσφαίρου στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου ΓΣΠ, υπό την αιγίδα του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στη μνήμη των ηρώων Δασοπυροσβεστών Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους.

Πηγή: philenewsΚατηγορίεςΔασική Πολιτική

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: