Στο αυτόφωρο κτηνοτρόφος για δηλητηριασμένα δολώματα – Τη γλίτωσε με 200 €

Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε 36χρονος κτηνοτρόφος με την κατηγορία της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Ο εισαγγελέας διέταξε τη κράτησή του και την επόμενη ημέρα δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του.

Πιο συγκεκριμένα, τη Τρίτη 04.09.2018 και ώρα 10:00 π.μ. περίπου, οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου και της Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου εντόπισαν δηλητηριασμένα δολώματα (σκυλοτροφή) σε μάντρα, καθώς και 2 νεκρά κατσίκια περιλουσμένα με δηλητήριο (σκόνη) λευκού χρώματος, στην περιοχή “Λίμνες” Μασσάρων Ρόδου.

Δείτε επίσης:
Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων

Οι θηροφύλακες κρύφτηκαν στην περιοχή και στις 16:20 συνέλαβαν τον Χ.Μ. του Ι., ετών 36, κτηνοτρόφο, αφού πρώτα ομολόγησε, ότι αυτός τοποθέτησε τα δηλητήρια με σκοπό να θανατώσει σκυλιά και άγρια ζώα. Αμέσως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, οποίος και διέταξε την κράτηση του.

Τη επόμενη ημέρα οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, οπού κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 200 ευρώ πρόστιμο.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου ευχαριστεί την Δ/νση Δασών Δωδεκάνησου για την συνεργασία της και τους δασοφύλακες του Δασονομείου Έμπωνας για την συνδρομή τους.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Κτηνοτροφία - Βοσκότοποι

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: