Στο αυτόφωρο κτηνοτρόφος για δηλητηριασμένα δολώματα – Τη γλίτωσε με 200 €

Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε 36χρονος κτηνοτρόφος με την κατηγορία της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Ο εισαγγελέας διέταξε τη κράτησή του και την επόμενη ημέρα δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του.

Πιο συγκεκριμένα, τη Τρίτη 04.09.2018 και ώρα 10:00 π.μ. περίπου, οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου και της Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου εντόπισαν δηλητηριασμένα δολώματα (σκυλοτροφή) σε μάντρα, καθώς και 2 νεκρά κατσίκια περιλουσμένα με δηλητήριο (σκόνη) λευκού χρώματος, στην περιοχή “Λίμνες” Μασσάρων Ρόδου.

Δείτε επίσης:
Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων

Οι θηροφύλακες κρύφτηκαν στην περιοχή και στις 16:20 συνέλαβαν τον Χ.Μ. του Ι., ετών 36, κτηνοτρόφο, αφού πρώτα ομολόγησε, ότι αυτός τοποθέτησε τα δηλητήρια με σκοπό να θανατώσει σκυλιά και άγρια ζώα. Αμέσως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, οποίος και διέταξε την κράτηση του.

Τη επόμενη ημέρα οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, οπού κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 200 ευρώ πρόστιμο.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου ευχαριστεί την Δ/νση Δασών Δωδεκάνησου για την συνεργασία της και τους δασοφύλακες του Δασονομείου Έμπωνας για την συνδρομή τους.

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Κτηνοτροφία - Βοσκότοποι

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: