Προβολέων και ασυνειδησίας συνέχεια… Τέσσερις «λεβέντες» για ένα λαγουδάκι

Προβολέων και ασυνειδησίας συνέχεια…

Δεν πέρασαν 24 ώρες που γράφαμε για την πληθώρα περιστατικών λαθροθηρίας με τη χρήση προβολέων κατά τις νυχτερινές ώρες και από νέα ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου διαπιστώνουμε ότι οι ασυνείδητοι λαθροθήρες δεν πτοούνται από τις τόσες συλλήψεις και συνεχίζουν το καταστροφικό τους χόμπι. 

Το σίγουρο είναι ότι τα περιστατικά λαθροθηρίας που εντοπίζονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των περιστατικών λαθροθηρίας που συμβαίνουν καθημερινά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι συλλήψεις για λαθροθηρία στη Κρήτη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιούνται από τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων. Προφανώς, οι δασικές υπηρεσίες της Κρήτης, παρόλο που έχουν επαρκή αριθμό δασοφυλάκων, είτε δεν ασχολούνται συστηματικά με τη καταστολή της λαθροθηρίας  είτε τις τυχόν συλλήψεις λαθροθήρων δεν τις ανακοινώνουν στο διαδίκτυο για ενημέρωση των πολιτών.

Τέσσερις «λεβέντες» για ένα λαγουδάκι

Μετά το Ηράκλειο (Δ. Μινώα Πεδιάδας), το Ρέθυμνο (Δ. Αγίου Βασιλείου), τα Χανιά (Κίσσαμο),  ήρθε η σειρά του Λασιθίου (Ιεράπτερα) για να μας υπενθυμίσει ότι η νυχτερινή λαθροθηρία λαγών είναι γενικό και εκτεταμένο πρόβλημα που επιζητεί επειγόντως λύση. Τέσσερα διαφορετικά συμβάντα σύλληψης λαθροθήρων μέσα σε δυο ημέρες και σε όλα ήταν εκεί οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων της Κρήτης.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Λασιθίου, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2018, στον Σταυρό, δημοτικού διαμερίσματος Ανατολής Ιεράπετρας. Τα άτομα αυτά θήρευαν με φακό και όπλο.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησής τους από τους θηροφύλακες, έριξαν τρείς πυροβολισμούς σε δύο διαφορετικούς λαγούς. Κατά τη σύλληψη δεν έφεραν καμία αντίσταση, ενώ παραδέχθηκαν την πράξη τους.

Στον έλεγχο που τους έγινε βρέθηκε ένας μικρής ηλικίας λαγός σκοτωμένος, 27 πλήρη φυσίγγια και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επειδή ο ένας από τους 4 είχε και μια αγροικία κοντά στο συμβάν, έγινε έλεγχος και γύρω από την αγροικία όπου βρέθηκαν σε περιφραγμένο αμπέλι ιδιοκτησίας του 8 συρματοπαγίδες στημένες (τέλια), που επίσης παραδέχτηκε ότι είχε στήσει ο ίδιος για σύλληψη λαγών. Κατόπιν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατούνται και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: