Έκτακτα προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας από τις Δασικές Υπηρεσίες της Α.Δ. Κρήτης

Έκτακτα προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας τίθενται σε ισχύ από τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, λόγω των ενισχυμένων ανέμων που πνέουν σε ολόκληρο το νησί  με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα αλλά και για τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προβλέπεται θα συνεχιστούν.

Ειδικότερα, και στις 4 περιφερειακές ενότητες, οι Διευθύνσεις Δασών της ΑΔΚ, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Δασοπροστασίας έχουν προβεί στη λήψη έκτακτων μέτρων επιφυλακής και αυξημένης εποπτείας της υπαίθρου και των δασικών εκτάσεων με επιπλέον έκτακτα περίπολα σε όλες τις περιοχές ευθύνης τους καθ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου για τις επόμενες ημέρες. Τα περίπολα των Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών γίνονται σε συνεννόηση,  ώστε να επιτηρούνται περισσότερες περιοχές και με μεγαλύτερη συχνότητα εποπτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφιστά την προσοχή στους πολίτες, κατοίκους, εκδρομείς και  επισκέπτες του νησιού, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν για απαγόρευση οποιαδήποτε μορφής καύσης ή υπαίθριας εργασίας που προκαλεί σπινθήρα, και για προσπάθεια  περιορισμένης και προσεκτικής κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Η συμμόρφωση στις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων αρχών,  για την αποφυγή πρόκλησης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, αποτελεί υπεύθυνη στάση απολύτως αναγκαία κι απαραίτητη τόσο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και για εκείνην του φυσικού περιβάλλοντος, της υπαίθρου και της ιδιωτικής περιουσίας.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΚρήτηςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: