ΦΕΚ: Μετακίνηση για θήρα αγριόχοιρου – Ανάκληση και απαγόρευση λήψης άδειας θήρας

Τελευταία ενημέρωση (23/1 – 17:30):
Παρατείνεται η θήρα του αγριόχοιρου μέχρι 28/2 – Συνεργεία δίωξης μέχρι 20/9

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ, επιτρέπεται η μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, και μόνο εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η μετακίνηση της παρούσας περίπτωσης δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.


Για την μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου απαιτείται η βεβαίωση κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) και βεβαίωση του οικείου Κυνηγετικού Συλλόγου που πιστοποιεί την ιδιότητα του θηρευτή ως μέλους του.

Στα πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση. Ειδικώς σε περίπτωση παράβασης των όρων μετακίνησης της περ. (ιζ) της παρ. 2 του άρθρου 3 της ΚΥΑ (μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου…) επιβάλλονται επιπλέον:

  1. ανάκληση της σχετικής άδειας του θηρευτή και
  2. απαγόρευση λήψης άδειας για τα επόμενα τρία (3) χρόνια.
Να σημειώσουμε ότι επειδή η περίοδος θήρας του αγριόχοιρου έληξε στις 20 Ιανουαρίου, εκτός της παραπάνω ΚΥΑ, είναι απαραίτητο να εκδοθεί και να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και η κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως προβλέπεται από τη παράγραφο 1 του άρθρου 14, ν. 4711/2020 (Α΄ 145), για την άσκηση της θήρας των αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων και εκτός της περιόδου θήρας κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις (δείτε ΕΔΩ).


Παρατείνεται η θήρα του αγριόχοιρου μέχρι 28/2 – Συνεργεία δίωξης μέχρι 20/9

Κυνήγι αγριόχοιρου μετά τη λήξη της περιόδου θήρας του (20/1)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [746.14 KB]

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: