Πετρίτης μπλεγμένος με αγκίστρια – Η επιχείρηση διάσωσής του

Στα ίδια του τα αγκίστρια “πιάστηκε” κάτοχος θεαματικών περιστεριών όταν παγίδεψε με αγκίστρια οικόσιτο περιστέρι εκτροφής του, για να θανατώσει προστατευόμενο αρπακτικό πτηνό του είδους Falco peregrinus (Πετρίτης). Συνήθης τακτική μικρής μειοψηφίας από τους εν λόγω χομπίστες ώστε να “εκδικηθούν” τα αρπακτικά, τα οποία, απολύτως φυσιολογικά (καθώς είναι το κύριο θηράμά τους στην φύση), κυνηγούν τα εκτρεφόμενα πτηνά.

Περίοικοι εντόπισαν το αρπακτικό πτηνό να έχει πέσει σε πάρκο στο Ίλιον τραυματισμένο και μπλεγμένο με τα αγκίστρια όπου και ενημέρωσαν τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ. Εν συνεχεία ενημερώθηκε η Δασική Υπηρεσία, η θηροφυλακή και ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας (Σ.Ε.Ι.) όπου μετέβησαν εν τάχει στο σημείο.

Αφού απεγκλώβισαν το αρπακτικό από τα αγκίστρια που έφερε σε όλο του το σώμα, εντόπισαν σε «δαχτυλίδι» που είχε στο πόδι του το περιστέρι-δόλωμα τον τηλεφωνικό αριθμό και το όνομα του κατόχου. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου του Σ.Ε.Ι. (προσποιούμενος εταίρο εκτροφέα) μαζί του, ορίστηκε συνάντηση για να του επιστραφεί το “χαμένο” περιστέρι, όπου και έπεσε στην παγίδα των αρχών που προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα θανάτωσης και βασανισμού ζώου, που αποφέρει πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ. Το αρπακτικό μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ όπου λόγω της σύντομης ανεύρεσης του, ευτυχώς δεν έφερε σοβαρά τραύματα και κρίνεται άμεσα απελευθερώσιμο διότι είναι σε εποχή φωλεοποίησης.
ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: