Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δασικές Υπηρεσίες

Ανακοίνωση της παράταξης «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων – Συνεργαζόμενοι» για τις πρόσφατες τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δασικές Υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

8 Φλεβάρη 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις δασικές υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ενώ είχαν προηγηθεί οι Αποφάσεις για τις υπηρεσίες του Αιγαίου, της Κρήτης και της Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Οι τοποθετήσεις αυτές έχουν δημιουργήσει,(όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε) έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις, αλλά και ανησυχία στον κλάδο, αφού με την απόφαση αυτή καθαιρούνται ή μετατίθενται συνάδελφοι, εκατοντάδες χλμ μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, με ενδεικτικά παραδείγματα τις περιπτώσεις της Δ/νσης Δασών Λευκάδας και του Δασαρχείου Αιγίου.

Ειδικά στο θέμα της μετακίνησης του προϊσταμένου της Δ/νσης Δασών Λευκάδας τα ερωτήματα είναι πολλά και πέρα από κάθε νομιμότητα. Μετακινείται ο συνάδελφος από την Δ/νση Δασών Λευκάδας που προβλέπει να υπηρετούν τρεις ΠΕ Δασολόγοι Γεωτεχνικοί αφήνοντας την Δ/νση χωρίς κανέναν ΠΕ Δασολόγο Γεωτεχνικό. Στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας είναι ήδη καλυμμένες οι 2 θέσεις ΠΕ Δασολόγοι Γεωτεχνικοί που προβλέπεται να υπηρετούν και φέρνουν τον συνάδελφο από τη Λευκάδα ως υπεράριθμο.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αφήνει τη ΔΔ Λευκάδας, το Δασαρχείο Μολάων και δεκάδες άλλα Δασαρχεία χωρίς κανέναν Δασολόγο, προκειμένου να τοποθετηθούν Δασάρχες και διευθυντές της αρέσκειας της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μετακινήσεις, που εκτός των άλλων, είναι και παράνομες έξω από κάθε στοιχειώδες πλαίσιο διοικητικής λειτουργίας.

Πρόκειται για πράξεις εκδίκησης απέναντι στον συνάδελφο που στόχο έχει την οικονομική και κοινωνική εξάντλησή του.

Δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη τα παραπάνω γεγονότα, που προστίθενται και σε άλλες περιπτώσεις αυθαιρεσιών της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής ηγεσίες του ΥΠΕΝ και κατά την έκδοση των αποφάσεων τοποθέτησης προϊσταμένων, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Δ/νσης Δασών Λασιθίου, που παρά την εφετειακή δικαστική καταδίκη της συντονίστριας της Α.Δ. Κρήτης δεν υλοποίησε την απόφαση τοποθετώντας ως προϊστάμενο τον συνάδελφο που δικαιώθηκε.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της, πάνω από μια δεκαετία, επιλογής όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ , που με την ιδία πολιτική τους, δίνει η μια τη σκυτάλη στην άλλη κυβέρνηση, οδηγώντας τους δασολόγους των δασικών υπηρεσιών, σε μια ξεκάθαρη ομηρία και γι αυτό τον λόγο δεν προχωρούν διαχρονικά σε κρίσεις με αντικειμενικά κριτήρια. Τοποθετούν κατά το δοκούν και χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα, προϊσταμένους από την ανώτατη βαθμίδα στην ιεραρχία (γενικός δντής), μέχρι την πιο χαμηλή (τμηματάρχης), με αποτέλεσμα την διοικητική και επιστημονική υποβάθμιση των υπηρεσιών και την δημιουργία κλίματος αδικίας στις υπηρεσίες.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ:

  • Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας, για τις κρίσεις προϊσταμένων σε όλα τα διοικητικά επίπεδα, αφού εδώ και σχεδόν μία δεκαετία καμία κυβέρνηση δεν την εφάρμοσε.

  • Προσλήψεις κατά παρέκκλιση δασολόγων σε όλες τις δασικές υπηρεσίες, ώστε να μην δημιουργείται «τεχνική» έλλειψη και να υπάρχουν τοποθετήσεις από άλλους κλάδους, που δεν προβλέπονται σύμφωνα και με τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις και νομολογία περί προβαδίσματος του κλάδου μας.

Καλούμε το νέο προεδρείο του ΔΣ της Π,Ε,Δ,Δ,Υ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ έκτακτη Γενική Συνέλευση για συζήτηση και κινητοποιήσεις για το σύνολο των προβλημάτων που μας απασχολούν

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading