H Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δ.Υ. για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δασικές Υπηρεσίες

Ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων για τις πρόσφατες τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δ/νσεις Δασών και τα Δασαρχεία της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

– – –

Η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δ.Υ., με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί τοποθετήσεων στις Δ/νσεις Δασών και τα Δασαρχεία της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εκφράζει την μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση της για την τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης συναδέλφων του κλάδου ΤΕ Δασοπονίας.

Με την απόφαση αυτή καθώς και με προηγούμενες ανάλογες (πρόσφατες) άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, διαφαίνεται επιτέλους η πρόθεση για την εφαρμογή νέων και σύγχρονων μοντέλων διοίκησης, οι οποίες οδηγούν στην ορθή διοικητική λειτουργία και κατ’ επέκταση στον εκσυγχρονισμό των δημοσίων υπηρεσιών. Μοντέλων που απαιτούνται ώστε μια σύγχρονη δασική Υπηρεσία, απαγκιστρωμένη από παλιές γραφειοκρατικές απόψεις, να προάγει την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, του πολίτη αλλά και την ανέλιξη του άξιου υπαλλήλου, βασισμένη σε νέες τεχνολογίες και σε ανθρώπους με βαθιά γνώση, όχι μόνο του δασικού αντικειμένου αλλά και της ικανότητας του «διοικείν».

Στον αντίποδα τώρα, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για το συνδικαλιστικό όργανο του «διοικούντος» κλάδου (ως θέλουν να αποκαλούνται), το οποίο  διαμαρτύρεται έντονα ερμηνεύοντας αποσπασματικά και κατά πως το βολεύει το άρθρο 97 του υπαλληλικού κώδικα, αφού συνειδητά παραβλέπει την τελευταία παράγραφο αυτού και, νιώθοντας θιγμένο με τις τοποθετήσεις Δασοπόνων σε θέσεις ευθύνης, θεωρεί ότι τα μέλη του υποβαθμίζονται σαν επιστήμονες!!!

Θα μας τρελάνετε αγαπητοί συνάδελφοι; Ξεπεράστε τις εμμονές περί «ανώτερου κλάδου» και τις αντίστοιχες αγκυλώσεις του παρελθόντος και ελάτε σε επαφή με το σήμερα, χωρίς κόμπλεξ και φοβίες.

Εφόσον ο διακαής πόθος σας είναι να διοικείτε, εντρυφήστε στην επιστήμη του σύγχρονου management και αποτάξτε τα περασμένα και τετριμμένα. Δεν έχετε κανένα πρόβλημα να «διοικείστε» από αλλότριους κλάδους αλλά θορυβείστε εντόνως όταν καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης οι Δασοπόνοι!!!

Συνειδητοποιήστε ότι η «επιστημονικότητα» σας απειλείται μόνο από εσάς τους ίδιους.

Κύριο ενδιαφέρον της Ένωσής μας, εκτός από την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της, είναι η προσπάθεια η Δασική Υπηρεσία:

    • να γίνει επιτέλους μία σύγχρονη και μοντέρνα Υπηρεσία, μακριά από απαρχαιωμένες στρατικοποιημένες λογικές, έχοντας ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση περί της προόδου και της καλής ποιότητας ζωής των δασικών υπαλλήλων ως ανθρώπους, οικογενειάρχες και παραγωγικά μέλη κάθε τοπικής κοινωνίας,
    • να έχει επαρκείς πόρους (χρηματοδότηση κλπ), καλή εφαρμογή της νομοθεσίας, σύγχρονες υποδομές και συστήματα, πλήρη στελέχωση με συνεχή εκπαίδευση των υπαλλήλων της, ώστε να αποκτούν νέες δεξιότητες, ευελιξία και ικανότητα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους “διοικούντες” να μη βλέπουν το δέντρο γιατί θα χάσουν το δάσος. Κι αυτό δεν χωρά καμιά αμφιβολία.

Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δ.Υ.
ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

3 replies

  1. Είναι λυπηρό και απογοητευτικό το όλο ύφος της ανακοίνωσης, θεωρώ ότι δεν αντιπροσωπεύει το μεγάλο μέρος των συναδέρφων , περιμένω τις αντιδράσεις από τους συναδέρφους δασοπόνους ……..

  2. Είναι λυπηρό και σίγουρα ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν παίρνετε θέση για την τιμωριτική μετακίνηση του συναδέλφου που μετακινείται από την Λευκάδα στην Μεσσηνία, και αυτό αφορά όλους τους κλάδους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: