Σε ποιες περιοχές δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των κυνηγών για άσκηση θήρας

Μπορεί από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων, όποτε και δημοσιεύτηκε η σχετική ΚΥΑ, να επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας αλλά, όπως φαίνεται, υπάρχουν περιοχές στις οποίες συνεχίζουν να ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των κυνηγών και αλιέων.

Με ανάρτηση στο facebook, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του, ότι λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, δεν επιτρέπεται τελικά η μετακίνηση για την άσκηση θήρας έως την λήξη της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή έως 30 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει, σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης υπήρξε η ενημέρωση ότι η άρση απαγόρευσης μετακίνησης των κυνηγών όπως αυτή ορίζεται από την πρόσφατη υπουργική απόφαση δεν ισχύει για τους κυνηγούς της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, καθώς δεν προβλέφθηκε στην Υ.Α να γίνει αναφορά στις περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς. Συνεχίζει έτσι να ισχύει έως την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου η απαγόρευση.

Δεν είναι όμως μόνο η Π.Ε. Κοζάνης που βρίσκεται σε υπό ειδικό καθεστώς προστασίας. Στο ίδιο καθεστώς, έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, βρίσκονται οι Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Επίσης, μέχρι τη Δευτέρα 28-12-2020 υπό σκληρό λοκντάουν βρίσκεται και η Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας. Σε αντίθεση με τον Κ.Σ. Κοζάνης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ασπρόπυργου σε χθεσινή ανάρτηση, αναφέρει επί λέξει ότι «μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς τόνισαν ότι η θήρα για τους δημότες Ασπρόπυργου, Ελευσίνας και Μάνδρας ασκείται μόνο εντός των ορίων του εκάστοτε Δήμου έως τις 30/12 που έχει οριστεί το τοπικό lockdown».


Τι αναφέρουν οι επίσημες αποφάσεις

Η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 5726 τα ξημερώματα των Χριστουγέννων και εξαιρεί τη μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας από τους περιορισμούς που ισχύουν στο γενικό λοκντάουν χωρίς να αναφέρει τίποτα για τις περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς τοπικού λοκντάουν. Την ίδια ώρα, μαζί με το ΦΕΚ Β΄ 5726 δημοσιεύτηκαν άλλα δυο ΦΕΚ, τα Β΄ 5724 και Β΄ 5725 με τα οποία παρατείνονται έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 τα έκτακτα μέτρα προστασίας (τοπικά λοκντάουν) στις περιοχές των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας και στην Π.Ε. Κοζάνης, αντίστοιχα, χωρίς καμιά αναφορά στις μετακινήσεις κυνηγών και αλιέων. Με τις δυο αποφάσεις (ΦΕΚ Β΄ 5724 και Β΄ 5725) παρατείνεται η ισχύς προηγούμενων ΚΥΑ (Δ1α/ Γ.Π.οικ.81746/18.12.2020 και Δ1α/ Γ.Π.οικ.82293/18.12.2020) όπου στους λόγους για τους οποίους επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τις 5:00 έως τις 18:00 δεν αναφέρεται η μετακίνηση για άσκηση κυνηγιού ή αλιείας, προφανώς διότι κατά την έκδοσή τους (18/12) δεν είχε αποφασιστεί ακόμα η υπό προϋποθέσεις η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας.


Οδηγίες για τις μετακινήσεις των κυνηγών για την άσκηση θήρας

Οι κυνηγοί θα δώσουν «εξετάσεις» από σήμερα

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: