Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων: «Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν»

Με μια αόριστη, επιστημονικά και νομικά ελλειπή γνωμοδότηση της Επιτροπής Μεταρρύθμισης Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η Κυβέρνηση επιβραβεύει και επικροτεί τους Δασικούς Υπαλλήλους για την εβδομαδιαία (επτά ημέρες την εβδομάδα) και 24ωρη προστασία της δημόσιας περιουσίας, αυτής των δασικών εν γένει εκτάσεων, με την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Χωρίς η εν λόγω επιτροπή να ασχοληθεί με τον χώρο, το αντικείμενο εργασίας και κυρίως τις συνθήκες εργασίας των Δασικών Υπαλλήλων, με προσχηματικές αιτιολογίες και βαθμολογίες κριτηρίων τα οποία δεν καθορίζονται εκ των προτέρων και χρησιμοποιώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» εισηγείται περικοπές ή αυξομειώσεις του επιδόματος μεταξύ κατηγοριών υπαλλήλων.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καταβάλλεται εδώ και σχεδόν τριάντα (30) έτη μετά από αγώνες των δασικών υπαλλήλων. Ακόμη και το ΣτΕ, με την αριθμ. 992/2004 απόφαση του έκρινε αμετάκλητα τη συνέχιση της καταβολής του. Εν μέσω δε, μνημονίων το Υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτή τη με αριθμ. 168/2011 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, περί της συνέχισης καταβολής του.

Η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια και θα πράξει όλα τα δέοντα για την συνέχιση της καταβολής του εν λόγω επιδόματος και αυτό είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο. Η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων:

  • Θεωρεί ότι η καταβολή του εν λόγω επιδόματος πρέπει να συνεχίσει ισόποσα και αδιάκριτα σε όλους τους Δασικούς Υπαλλήλους, που απασχολούνται στις δασικές Υπηρεσίες της χώρας και ασκούν τα καθήκοντα της δασοπροστασίας, όπως αυτά καθορίζονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 38 του Ν. 1845/1989 ως ισχύει.
  • Συντάσσεται, συμπορεύεται και συμμετέχει με τους λοιπούς δασικούς κλάδους, των Δασολόγων και Δασοφυλάκων, καθώς και την ΑΔΕΔΥ και των λοιπών Ομοσπονδιών – Σωματίων σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν για τη διατήρηση του επιδόματος.
  • Καλεί όλους τους συναδέλφους Δασοπόνους καθώς και αυτούς των λοιπών δασικών κλάδων, να στηρίξουν εμπράκτως τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν αναφορικά με την συνέχιση της καταβολής του επιδόματος.
  • Καλεί τους Δασοπόνους να αγνοήσουν την καθοδηγούμενη τακτική της Επιτροπής, αυτής του «διαίρει και βασίλευε» και τον διχαστικό διαχωρισμό μεταξύ των δασικών υπαλλήλων.

«Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν»

Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων
ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: