Αρκουδοπούρναρο: “Το φυσικό στολίδι των Χριστουγέννων”

‘Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Καρυάς Ολύμπου, αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο δάσος για να ετοιμάσουν τα δεμάτια με αρκουδοπούρναρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Καρυάς Ολύμπου, Νίκος Αξούνγκας, τόνισε ότι “κάθε δεμάτι ζυγίζει 7 με 8 κιλά και στοιχίζει 15 ευρώ. Το ευχάριστο είναι ότι φέτος υπάρχει καλή παραγωγή και το αρκουδοπούρναρο είναι καλής ποιότητας”.

“Το κάθε δεμάτι περιέχει περιέχει κλαδιά αρκουδοπούρναρου και ελάτης”, σημείωσε το μέλος του Δασικού Συνεταιρισμού Καρυάς Ολύμπου, Γιώργος Δάσσιος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “το αρκουδοπούρναρο ή “ου” ή “ίλεξ” είναι από τα αγαπημένα και δημοφιλή χριστουγεννιάτικα φυτά σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Η κα Κατερίνα μας είπε “στην Καρυά όλα τα χρόνια τις ημέρες των Χριστουγέννων σε κάθε σπίτι υπάρχει το αρκουδοπούρναρο στις πόρτες των σπιτιών, η σε ένα βάζο, ως φυσικό στολίδι”. Σε κάποια σπίτια, όπως και στο δικό της υπάρχει αρκουδοπούρναρο που τον φύτεψε ο σύζυγος της.

Το αρκουδοπούρναρο έχει συνδεθεί με τη γιορτή των Χριστουγέννων, καθώς διάφοροι μύθοι αναφέρουν ότι το αρκουδοπούρναρο φύτρωσε για πρώτη φορά στις πατημασιές του Χριστού συμβολίζοντας με τα αγκάθια του και τους κόκκινους καρπούς τα μαρτύρια του. Αυτές τις ημέρες τα ανθοπωλεία πουλάνε κλαδιά με τους καρπούς του ίλεξ για να στολίσουμε τα σπίτι μας.

Πηγή: ertnews.grΚατηγορίεςΧλωρίδα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: