Ενημέρωση δασολόγων για το αίτημα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Π.Ε.Δ.Δ.Υ.

 

Λάβαμε, με την παράκληση να δημοσιευτεί, το κείμενο που ακολουθεί και συνυπογράφουν οι δασολόγοι Πεσλής Δημήτρης και Τηγανούριας Λευτέρης.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Π.Ε.Δ.Δ.Υ.

Ημερομηνία, 9 Φεβρουαρίου 2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε την μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία για την υποβολή αιτήματος προς το προεδρείο της ΠΕΔΔΥ για τη σύγκληση έκτακτης  Γ.Σ.

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι χθές το βράδυ 255 συνάδελφοι Δασολόγοι είχαν στείλει τη σύμφωνη γνώμη τους, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον απαιτούμενο βάση του καταστατικού αριθμό (χρειάζεται περίπου 60).

Χθες Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, κατατέθηκε επίσημα ηλεκτρονικά το αίτημα μας προς το προεδρείο της ΠΕΔΔΥ (με επισυναπτόμενο τον πίνακα με τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων Δασολόγων) και παράλληλα ζητήσαμε να μας δώσει τη δυνατότητα να παραβρεθούμε και εμείς στο σημερινό ΔΣ, το οποίο θα πραγματοποιούνταν με τηλεδιάσκεψη σήμερα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να υποστηρίξουμε την αναγκαιότητα και την επιθυμία όλων εμάς που αιτούμαστε Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος αυθαίρετα δεν δέχτηκε να παραβρεθούμε στο ΔΣ με τηλεδιάσκεψη παρά μόνο μέσω τηλεφώνου με ανοιχτή ακρόαση! Ο Πρόεδρος γνωρίζει καλά ότι η συνεδρίαση του ΔΣ είναι ανοιχτή και όχι μυστική! Τί φοβόνταν λοιπόν και αρνήθηκε με αυτό τον τρόπο να παραστούμε στο ΔΣ;

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με το ΔΣ που συνεδρίαζε και σε ανοιχτή ακρόαση ο Πρόεδρος μας είπε ανερυθρίαστα, ότι αμφισβητεί τη νομιμότητα του αιτήματος, γιατί δεν συνοδεύεται από υπόγραφες! Πέραν του γεγονότος ότι το καταστατικό δεν προβλέπει υπογραφές αλλά συγκεκριμένα: «…έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο το ΔΣ ή το ζητήσουν τακτικά μέλη που αποτελούν το 1/10 των οικονομικά τακτοποιημένων προς την Ένωση μελών…», ας μας απαντήσει ο Πρόεδρος αν ήταν νόμιμη η έκτακτη Γ.Σ. στη Λάρισα, η οποία έγινε με την ίδια ακριβώς διαδικασία, αφού τότε είχαμε ζητήσει έκτακτη Γ.Σ. 100 συνάδελφοι Δασολόγοι και πάλι μέσω mail.

Συνάδελφοι διαπιστώνουμε την αλλεργία του Προεδρείου- πλειοψηφίας του ΔΣ. προς κάθε συλλογική έκφραση των συναδέλφων.

Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την όξυνση των προβλημάτων στα δάση και στον κλάδο μας.

Τα τελευταία χρόνια, η μοναδική φορά που αναγκάστηκε το προεδρείο της ΠΕΔΔΥ να συγκαλέσει ΓΣ, ήταν όταν πάλι το απαιτήσαμε.

Και αυτή τη φορά είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ίδιο!

Πεσλής Δημήτρης
Δασολόγος Δ.Δ. Άρτας
Τηλ.: 6972318203
Τηγανούριας Λευτέρης
Δασολόγος Δ.Δ. Ροδόπης 
Τηλ.: 6973374364

 


 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: